De Herriau-Fronttank is een belangrijke troef om het rendement van uw zaaimachine te verhogen. Er zijn minder ‘dode’ momenten en het vullen verloopt sneller en eenvoudiger. Bij maïszaai kan de Fronttank worden gebruikt om meststoffen toe te voegen.

Contacteer ons

Hoger rendement met ultieme veelzijdigheid, een goed overzicht en geoptimaliseerde gewichtsverdeling

Een hoger rendement wordt niet alleen bereikt door te werken met grotere zaaimachines. De combinatie van een Fronttank met een zaaimachine geeft meer flexibiliteit op velden van uiteenlopende oppervlakten en dankzij de grote capaciteit van de Fronttank zijn minder stops nodig om zaad bij te vullen.

Dankzij een uitgebalanceerde gewichtsverdeling bij een voor-achtercombinatie krijgt u niet alleen een betere stabiliteit (tijdens het zaaien én transport over de weg), u kan voor het zaaiwerk ook een beroep doen op tractoren met een lager vermogen.

De compacte bouw van de Herriau-Fronttank zorgt ervoor dat een goed zicht behouden blijft. De vulopening is steeds voldoende groot om snel en makkelijk bijvullen mogelijk te maken met behulp van een big bag, wiellader of verreiker.

Fronttanks
Fronttanks
Fronttanks

Herriau-Fronttanks

Een standaard Herriau-Fronttank weegt in lege toestand 1720 kg. De inhoud bedraagt 1100 liter bij de kleine versie of 1500 liter bij de grotere versie. Onze Fronttank wordt steeds gebruikt in combinatie met de Integrata– of Satellite-zaaimachines. Een Satellite-zaaimachine is standaard uitgerust met een Fronttank door de kleinere capaciteit van de satelliettanks.

Door de grote opening van de tank is het makkelijk om zaden bij te vullen met behulp van een big bag. Maar dankzij de geringe hoogte (142 cm) is ook handmatig vullen uit zakken heel eenvoudig. Het leegproces verloopt tevens snel en makkelijk. Bij het openen van het luik onderaan valt het zaaigoed namelijk simpelweg naar beneden. Sensoren in de tanks van de zaaimachines geven aan wanneer het zaad achteraan onder een bepaald niveau komt en activeren dan automatisch de doseerder.

Werkbreedte (in m)

3 tot 6

Capaciteit (in l)

1100 OF 1500

Lege massa (in kg)

1720

Herriau-Fronttanks kunnen worden uitgerust met een bandenpakker om de bodem gelijkmatig aan te drukken bij het zaaien. Zo’n onderstel zorgt ook voor extra ontlasting van de tractorvooras. De bandenpakker kan onafhankelijk van de fronthydrauliek worden gelift, waardoor de aftakas voor de aandrijving van de blazer horizontaal blijft.

Zaaien en bemesten combineren: tal van voordelen

Bepaalde gewassen, zoals maïs, doen meer dan hun voordeel met een startgift aan kunstmest bij het begin van de groei.

Een degelijke bemesting van de kiemplant in een vroeg stadium heeft een snellere ontwikkeling van het gewas en minder onkruiddruk tot gevolg.

Fronttanks

Creëer optimale balans en efficiëntie met een Fronttank van Herriau

Doe een beroep op Herriau voor een Fronttank op maat.

Neem nu contact op