Onze pneumatische precisiezaaimachine Turbosem Satellite wordt gebruikt om verscheidene types fijne zaden van klein tot groot op een zeer exacte afstand en diepte te zaaien. Onder andere maïs, bonen, spinazie, erwten, bieten en uien kunnen met deze precisiezaaimachine worden gezaaid afhankelijk van het type zaaischijf. Een must-have voor elke landbouwer en loonwerker dus. Bent u op zoek naar een nieuwe precisiezaaimachine op maat? Contacteer ons dan meteen en ontdek de mogelijkheden.

Contacteer ons

Herriau Turbosem Satellite-precisiezaaimachine: de specificaties

De Herriau Satellite-precisiezaaimachine is steeds uitgerust met de Fronttank en opgebouwd op een rotorkopeg. De werkbreedte van deze combinatie varieert van 3 tot 6 meter met een minimale tussenrij-afstand van 12,5 cm.

De zaden worden in de Satellite-precisiezaaimachine pneumatisch getransporteerd. Elke satelliettank heeft een capaciteit van zo’n 130 liter. Deze is uitgerust met een distributiekop met OLDS ELVATORTM die tot maximaal 12 rijen kan zaaien. Deze satelliettank wordt automatisch gevuld vanuit de fronttank op basis van sensoren.

Vanaf 4 meter werkbreedte zijn de machines opklapbaar voor wegtransport. De 4,6 meter en 5 meter versie kunnen ook uitgerust worden met hydraulisch opklapbare transportwielen om de last op de achteras van de tractor te beperken.

Model Werkbreedte (in m) Kader Capaciteit (in l) Aantal elementen Minimale tussenrij-afstand (in cm)
Satellite 3 3  

Vast

 

2 x 130 (+ Fronttank)

 

24

 

 

 

12,5

Satellite 3.5 3,5
Satellite 4 4
Satellite 4 4  

 

Toeklapbaar

Satellite 4.6 4,6  

3 x 130 (+ Fronttank)

 

36

Satellite 5 5
Satellite 6 6 4 x 130 (+ Fronttank) 36 of 48
Satellite
Satellite
Satellite

Turbosem Satellite: dé marktreferentie

Dankzij de uiterst regelmatige uitzaai met een homogene gewasopkomst is de Turbosem Satellite de marktreferentie bij uitstek op vlak van precisiezaaimachines. Dit heeft de machine te danken aan de unieke, gepatenteerde distributiekop. De aanvoer naar de distributiekop van de Satellite-precisiezaaimachine gebeurt via een OLDS ELEVATOR TM, waardoor bij een machine met 3 of meer distributiekoppen een blazer geëlimineerd kan worden.

De Satellite precisiezaaimachine vormt steeds één geheel met de Fronttank, de blazer wordt op de Fronttank gemonteerd voor een betere gewichtsverdeling. De zuigers achteraan op deze zaaimachine worden hydraulisch aangedreven. Hierdoor is er geen aftakas meer tussen de rotoreg en zaaimachine. Dit maakt het mogelijk om de aandrijving van de rotoreg uit te schakelen op de kopakker.

Zaai-elementen voor de Turbosem Satellite-precisiezaaimachine

STANDAARD

 • aandrukwiel geïntegreerd in de schaar voorkomt doorrollen en verzekert goede capillariteit
 • diepteregelingswiel naast aandrukwiel optimaliseert bodemvolging
 • druk op elementen door middel van regelbare veer
 • zaaidiepte instelbaar tussen 0,5 en 7 cm met behulp van sleutel
 • ganzenvoet aan de lange elementen dicht de zaaigeulen

HD (Heavy Duty)

 • verzwaard lager voor langere levensduur
 • aandrukwiel uit inox
 • zaaidiepte instelbaar zonder gereedschap

ISOBUS-compatibel met monitor

Alle Herriau-zaaimachines zijn steeds ISOBUS-compatibel en kunnen worden uitgerust met een Dickey John-monitor. Deze monitor afficheert onder andere de zaaidichtheid, de oppervlakte, het percentage dubbels of missers, de geblokkeerde rijen … Via deze monitor regelt u de zaaidichtheid die ook tijdens het zaaien kan worden aangepast.

De voordelen van de Turbosem Satellite-precisiezaaimachine

 1. Gelijkmatige verdeling zaaigoed
 2. Steeds een gelijke zaaidiepte
 3. Vereenvoudiging van het oogstproces door uniforme planten
Satellite

Ga voor zekerheid met een precisiezaaimachine op maat van Herriau

Herriau-precisiezaaimachines staan garant voor een uiterst nauwkeurige plaatsing, een hoog werktempo en een optimale gebruiksvriendelijkheid.

Neem nu contact op