De Turbosem Integrata pneumatische zaaimachines zijn breed inzetbaar voor meerdere gewassen. De perfecte dosering en het unieke aandrukwiel garanderen een uiterst exacte positionering van het zaaigoed. Neem nu contact met ons op voor een Turbosem Integrata pneumatische zaaimachine op jouw maat.

Contacteer ons

Turbosem Integrata pneumatische zaaimachine: de specificaties

De Herriau Integrata is een pneumatische zaaimachine met vast frame en een werkbreedte van 3, 3,5 en 4 meter. Deze pneumatische zaaimachine heeft 2 distributiekoppen die elk tot 12 zaai-elementen kunnen voeden. De 24 zaai-elementen hebben een minimale tussenrij-afstand van 12,5 cm.

Integrata-zaaimachines zijn – net als andere Herriau-zaaimachines – uitgerust met het Dickey John IntelliAg ISO6 plantersysteem. Het aantal zaden per vierkante meter wordt traploos ingesteld vanuit de cabine, kalibratie of wegen van zaaigoed is niet nodig. Het scherm geeft ook het percentage dubbels of missers weer en verwittigt direct bij verstopping van een rij.

De Herriau Integrata pneumatische zaaimachine is opgebouwd met een rotorkopeg of triltand. Door de zaaimachine en de rotoreg of triltand zoveel mogelijk met elkaar te ‘integreren’ is er minder belasting op de achteras van de tractor. Tegenover het vorige model is de belasting op de achteras van de tractor 1350 kg minder. Idealiter wordt de machine uitgerust met een Gompack™ rol die de grond goed vastlegt, wat het aandrukken van het zaad ten goede komt. Andere rollen kunnen op aanvraag gemonteerd worden, een egalisiatieplaat is standaard.

Model Werkbreedte (in m) Kader Capaciteit (in l) Maximum elementen Minimale tussenrij-afstand (in cm)
Integrata 3 3  

Vast

 

1100

24 12,5
Integrata 3.5 3,5 24 14,6
Integrata 4 4 24 16,7
Integrata
Integrata
Integrata
Integrata

TIP: Combineer de Integrata pneumatische zaaimachine met een front tank voor een nog grotere capaciteit!

Voor klanten die een zaaimachine wensen die niet geïntegreerd is, kan de machine op aanvraag geleverd worden voor montage met driehoek op een rotorkopeg.

Turbosem Integrata: uitzonderlijke capaciteit én extreme precisie

De toevoer van zaden gebeurt bij een Integrata pneumatische zaaimachine met behulp van een klassieke venturi of een elektrisch aangedreven venturi met rad. Een groot voordeel van de elektrisch aangedreven venturi is dat de lucht minder opwarmt en er minder slijtage is op de aandrijving. De koppen worden ook beter gevuld door het hogere debiet. Een sensor in de conische distributiekop die kenmerkend is voor Herriau geeft aan als de kop vol is en de toevoer gestopt moet worden. Dit vermijdt overbodige circulatie en zo ook zaadbreuk.

Zaai-elementen voor de Turbosem Integrata pneumatische zaaimachine

STANDAARD

 • aandrukwiel geïntegreerd in de schaar voorkomt doorrollen en verzekert goede capillariteit
 • diepteregelingswiel naast aandrukwiel optimaliseert bodemvolging
 • regelbare veer voert druk uit op elementen
 • zaaidiepte instelbaar tussen 0,5 en 7 cm met behulp van sleutel
 • dichting van de zaaigeulen door ganzenvoet aan de lange elementen

HD (Heavy Duty)

 • zwaarder lager voor langere levensduur
 • aandrukwiel uit inox
 • zaaidiepte instelbaar zonder gereedschap

ISOBUS-compatibel met monitor

De Herriau-zaaimachines zijn altijd ISOBUS-compatibel en kunnen voorzien worden van een Dickey John-monitor. Deze monitor geeft onder andere de zaaidichtheid, de oppervlakte, het percentage dubbels of missers en de geblokkeerde rijen weer. Aan de hand van de monitor kan je ook de zaaidichtheid regelen die tijdens het zaaien wordt aangepast.

De voordelen van de Turbosem Integrata pneumatische zaaimachine

 1. Precieze afstand tussen de planten
 2. Optimale veldkwaliteit
 3. Constante zaaidiepte
 4. Vereenvoudigd oogstproces
Integrata

Kies voor een Turbosem Integrata pneumatische zaaimachine

Met deze pneumatische zaaimachine bent u verzekerd van een goede opkomst en optimale zaai-afstand.

Neem nu contact op